Jozef Lievens
Partner

Jozef Lievens werd recent door Trends de nestor onder de specialisten inzake het familiebedrijf genoemd.

Hij is licentiaat in de rechten en behaalde een MBA aan Nottingham Trent University. Aan HEC-Oxford verwierf hij een masterdiploma in consulting en coaching. Aan Harvard University volgde hij de leergangen inzake conflictbemiddeling van prof. Roger Fisher (“Getting to Yes”) en hij is alumnus van Insead, waar hij het International Directors programma volgde.

Jozef is sedert 1976 advocaat aan de balie te Kortrijk. Hij is gespecialiseerd in de problematiek van het familiebedrijf, meer specifiek in alles wat opvolging, governance en eigendom aangaat.

Jozef Lievens is medeoprichter en gedelegeerd bestuurder van het Instituut voor het Familiebedrijf. Hij is fellow van het Amerikaanse Family Firm Institute.

Hij is programmadirecteur van de opleiding “Adviseur familiebedrijven” aan de EHSAL Management School.

Jozef verzorgde de redactie van de Code Buysse en publiceerde een aantal basiswerken over het familiebedrijf, waarover u hier meer informatie vindt.

Ten slotte is Jozef Lievens ook voorzitter van de raad van bestuur van Investar, de familiale holding van de familie Van Rompuy, die eigenaar is van de Argenta bank- en verzekeringsgroep.

Sofie Lerut
Partner

Sofie Lerut is licentiaat in de rechten (KU Leuven, 1993). Zij behaalde een bijzondere licentie (DEA) strafrecht aan de Université Paris II (Panthéon-Assas) en een Master Europees recht aan het Europacollege in Brugge. Zij is sinds 1995 lid van de balie van Kortrijk.

Sofie behaalde een Certificate in Family Business Advising en een Advanced Certificate in Family Business Advising, uitgereikt door het Amerikaanse Family Firm Institute, en een Certificaat Adviseur Familiebedrijven aan de EHSAL Management School. Zij werd in oktober 2015 benoemd tot Fellow van het Family Firm Institute.

Sofie legt zich toe op governance, opvolging en conflicten binnen familiebedrijven.

Zij verzorgde samen met Jozef Lievens de redactie van de Code Buysse III en behoort tot het kernteam van het Instituut voor het Familiebedrijf, waar zij onder meer instaat voor het programma van de Opvolgersacademie.

Sofie is gastdocent aan de EHSAL Management School in de opleiding “Adviseur familiebedrijven”.

Evelyne Terryn
Of counsel

Evelyne Terryn studeerde rechten te Kortrijk en Leuven (licentiaat, ’97). Ze behaalde een Diploma in Legal Studies aan King’s College London en volgde een aanvullende opleiding in Oxford (Magister Juris, New College, ‘98).

Ze startte haar loopbaan aan de Brusselse balie in 1998. Na haar stage verdedigde ze een doctoraat over consumentencontracten aan de KU Leuven in 2005. In 2005 werd ze eveneens aangesteld als professor handels-, economisch en vennootschapsrecht en consumentenrecht. Ze doceert in Kortrijk, Leuven en Hasselt en was gastdocent aan o.m. de universiteit van Amsterdam, de China EU School of Law (Beijing) en de Brussels School of Competition.

Evelyne heeft uitvoerig gepubliceerd over (Europees) consumentenrecht, Europees contractenrecht en handelsrecht. Zij treedt regelmatig op als spreker op conferenties en seminaries. Ze is onder meer co-editor van de reeks “Contractuele clausules” bij Intersentia, co-hoofdredacteur van DCCR (Droit de la consommation/Consumentenrecht) en won verschillende academische prijzen (TPR-prijs, Raymond Derine-prijs). Ze is co-directeur van het instituut ‘Consumer Competition Market’.

Sinds 2013 is zij lid van de Kortrijkse balie.