Nieuws

15 januari 2021Bestuurder "op papier"? Niet zonder risico, en vooral: een gemiste kans

In onze praktijk treffen we nog veel familiebedrijven waarin het bestuursorgaan enkel op papier bestaat. Het betreft vaak familiebedrijven die in handen zijn van een controlerend eigenaar, die één of meerdere bijkomende personen als bestuurder heeft benoemd, vaak om te voldoen aan het vroegere wettelijke minimumaantal van drie bestuurders in de NV. Deze personen oefenen in realiteit hun bestuursmandaat niet uit en beperken zich tot het ondertekenen van de jaarstukken en andere wettelijk vereiste formaliteiten.

Lees meer

09 december 2020De magische governance formule

Familiebedrijven zijn vaak op zoek naar manieren om hun governance te verbeteren. Zij kunnen zich daarbij baseren op mijn magische governance formule*.

De magische governance formule luidt als volgt: Goede Governance = Transparantie x Communicatie x Structuren x Regels, of in het kort: GG = T x C x S x R.

Een woordje uitleg.

Lees meer

24 november 2020Roots Advocaten zoekt een ervaren medewerker met grondige kennis van vennootschapsrecht (flexibele afspraken / freelance)

Ben je geboeid door de wereld van familiale ondernemers? Wil je werken aan boeiende en uitdagende dossiers, waar en wanneer het jou past? Wil je de tijd hebben om interessante juridische vraagstukken grondig te bestuderen en er met collega’s over te brainstormen? Wil je deel uitmaken van een klein team van ervaren en gedreven advocaten? Dan is Roots Advocaten iets voor jou.

Lees meer

Lees ook