Nieuws

01 februari 2021Governance: wat is de purpose van uw familiebedrijf?

Wat is de purpose van uw familiebedrijf? Menig familiaal ondernemer zal met de ogen knipperen wanneer hem deze vraag wordt gesteld.

Ondernemers zijn goed vertrouwd met de begrippen visie en missie van hun onderneming, maar minder met het concept purpose dat de jongste tijd nogal in de schijnwerpers staat. Maar wat betekent de purpose van een familiebedrijf?

Lees meer

15 januari 2021Bestuurder "op papier"? Niet zonder risico, en vooral: een gemiste kans

In onze praktijk treffen we nog veel familiebedrijven waarin het bestuursorgaan enkel op papier bestaat. Het betreft vaak familiebedrijven die in handen zijn van een controlerend eigenaar, die één of meerdere bijkomende personen als bestuurder heeft benoemd, vaak om te voldoen aan het vroegere wettelijke minimumaantal van drie bestuurders in de NV. Deze personen oefenen in realiteit hun bestuursmandaat niet uit en beperken zich tot het ondertekenen van de jaarstukken en andere wettelijk vereiste formaliteiten.

Lees meer

09 december 2020De magische governance formule

Familiebedrijven zijn vaak op zoek naar manieren om hun governance te verbeteren. Zij kunnen zich daarbij baseren op mijn magische governance formule*.

De magische governance formule luidt als volgt: Goede Governance = Transparantie x Communicatie x Structuren x Regels, of in het kort: GG = T x C x S x R.

Een woordje uitleg.

Lees meer

Lees ook